Knjaz Miloš dobitnik nagrade za industrijski razvoj

Bez autora
Mar 15 2010

Kompanija "Knjaz Miloš" je u konkurenciji 27 učesnika iz 10 zemalja osvojila je srebrnu nagradu za izuzetnost u primeni i promociji hemijskog lizinga. Hemijski lizing je inovativni, biznis model orijentisan ka uslugama, koji promoviše održivo upravljanje hemikalijama i u kome ekonomska dobit nije rezultat količine prodatih hemikalija, već funkcije koje su hemikalije ostvarile. Austrijska vlada i Organizacija Ujedinjenih nacija za industrijski razvoj (UNIDO) su 2004. donele odluku da počnu saradnju u promovisanju hemijskog lizinga i njegovom podizanju na internacionalni nivo. Pet godina kasnije projektu se pridlužila i vlada Nemačke koja je dala svoj doprinos razvoju zelene industrije u što više zemalja sveta, navedeno je u saopštenju. Koncept hemijskog lizinga se trenutno sprovodi u sedam pilot zemalja - Kolumbiji, Egiptu, Meksiku, Maroku, Ruskoj Federaciji, Srbiji i Šri Lanki, u saradnji sa uglednim nacionalnim centrima za čistu prozvodnju.

Knjaz Miloš dobitnik nagrade za industrijski razvojKompanija "Knjaz Miloš" je u konkurenciji 27 učesnika iz 10 zemalja osvojila je srebrnu nagradu za izuzetnost u primeni i promociji hemijskog lizinga, saopštila je danas ta kompanija.

Hemijski lizing je inovativni, biznis model orijentisan ka uslugama, koji promoviše održivo upravljanje hemikalijama i u kome ekonomska dobit nije rezultat količine prodatih hemikalija, već funkcije koje su hemikalije ostvarile, navedeno je u saopštenju.

Austrijska vlada i Organizacija Ujedinjenih nacija za industrijski razvoj (UNIDO) su 2004. donele odluku da počnu saradnju u promovisanju hemijskog lizinga i njegovom podizanju na internacionalni nivo.

Pet godina kasnije projektu se pridlužila i vlada Nemačke koja je dala svoj doprinos razvoju zelene industrije u što više zemalja sveta, navedeno je u saopštenju.

Koncept hemijskog lizinga se trenutno sprovodi u sedam pilot zemalja - Kolumbiji, Egiptu, Meksiku, Maroku, Ruskoj Federaciji, Srbiji i Šri Lanki, u saradnji sa uglednim nacionalnim centrima za čistu prozvodnju.

Rezultat dosadašnje primene hemijskog lizinga je da su mnoge kompanije smanjile neefikasnu i preveliku upotrebu hemisjkih sredstava, razvile partnerske odnose sa deoničarima i unapredile ekonomski učinak, navedeno je u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik